Modelleren

Modelleren

Boetseren is het creëren van een nieuwe vorm. Modelleren is boetseren met behulp van een mal. Voor boetseren en modelleren met klei of gips, bent u bij Vaessen Creative aan het juiste adres. We hebben de materialen (klei, gips), de hulpmiddelen (mallen, spatels, kleisnijders) en de toevoegingen (pigmenten, glazuren). Er zijn kant en klare mallen, maar met behulp van vloeibaar rubber, zoals latex, is het mogelijk om een elastische mal te maken van een bestaand kunstwerk met een gedetailleerd of complex oppervlak.

Show filters
Terug

Modelleren

Gips is zowel geschikt voor beeldhouwen als boetseren. Beeldhouwen komt neer op beitelen, raspen, schuren, krassen, boren en zagen in gegoten blokken gips. Voor het gieten van gips, zijn siliconen mallen zeer geschikt. Met gips boetseren werkt het best met behulp van gipsverband. Gipsverband wordt vloeibaar gemaakt door het onder te dompelen in water. Gips wordt ook gebruikt om afdrukken te maken. Populair zijn de afdrukken van zwangere buiken.

Kleien en keramiek

Polymeerklei is erg soepel en blijft zacht zolang het niet gebakken is. Het is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en de diverse soorten klei zijn onderling te mengen. U kunt het zo gek niet bedenken, of u kunt het met klei maken. Keramiek is een verzamelnaam voor de producten die ontstaan na het bakken van klei.

Wacht a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen