Snijgereedschap

Snijgereedschap

Creëren op het scherpst van de snede doet u met Vaessen Creative. Of u nu een scrapbooker bent op zoek naar de scherpste kaderranden om uw foto's, of een naaister met behoefte aan een stof- of kartelschaar: in deze rubriek vindt u alles wat u nodig heeft om te scherp te vouwen, strak te snijden en kaarsrecht te knippen.

Show filters
Terug

Snijgereedschap

Een bordschaar of guillotine heeft over het algemeen een grotere snijcapaciteit dan een rolsnijmachine, maar met beiden krijgt u perfect rechte lijnen. Voor ronde vormen zijn er cirkelsnijders, maar natuurlijk ook een heleboel ponsen. Voor het eenvoudig snijden van vlaggetjes of molentjes zijn er diverse ril- en snijborden.

Hobbymessen kopen bij Vaessen Creative

Een hobbymes is een fijn, scherp mesje waarmee u heel precies kunt snijden. Afbreekmessen zijn eveneens populair bij het knutselen. Een afbreekmes is ongeveer even groot als een zakmes, met het verschil dat een zakmes in- en uitklapt terwijl een afbreekmes naar boven en beneden schuift. Als een mesje bot wordt, breekt u die u af en begint u aan het volgende mesje.

Goedkope scharen

Zo veel hobby's, zo veel scharen. Huishoudscharen, kartelscharen, borduurscharen of stofscharen (ook wel kleermakersschaar of coupeuseschaar genoemd). Een stofschaar is scherper dan een papierschaar. Dat komt door de hoek waaronder de rand is geslepen. Een stofschaar is écht alleen bedoeld voor stof en dus niet voor papier of vlieseline, want het resultaat is dan een botte schaar. In papier zitten houtvezels, die funest zijn voor de snijrand van een stofschaar.

Wacht a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen